..........

 

Privlaka, Horvátország, Dalmácia, Zadari Riviéra

 

Budapesttől 630 km-re, Zadartól 15 km-re, Privlakán ajánljuk a Dalmacija Camp Holiday Komplex kempingbe telepített mobil házainkat, amelyek lényegesen komfortosabb pihenést biztosítanak, mint a tengerparttól általában sokkal távolabb lévő, közvetlen szomszédzajjal terhelt, 2-3 lakásos apartmanházak.

Privlakán, a városközponttól 800 m-re, közvetlenül a tengerparton 40.000 nm-en fenyőfák árnyékában helyezkedik el a kemping.

Kisgyermekesek számára kedvezően, lassan mélyülő, sekély, finomkavicsos, homokos öböl szélén, jól kiépített strand terül el parti zuhanyozókkal. Itt minden megtalálható, élelmiszerbolt, zöldséges, pizzéria, bajor söröző, parti pub, grillétterem, gyerekjátszótér, szép vizesblokkok, wifis pub, fagyizó. A parton római idők óta használt gyógyiszap található. Ingyenesen használhatják kúraszerűen a gyógyulni vágyók, reumatikus és keringési problémákra.

5 km-en belül elérhető Vir sziget, Sabunike, Nin, Zaton. Kemping előtt áll meg a Vir és Zadar között közlekedő helyi busz. Aki a nemzetközi buszjáratok egyikével érkezik Zadarba, csak átszáll a helyi buszra és közvetlenül a bejáratnál szállhat le és fel. A főúton 500 m-en belül van a Konzum áruház, bazársor, cukrászda, étterem, Sonic Market, a parti sétányon egészen a halászkikötőig el lehet sétálni vagy kerékpározni. Közvetlen a kemping mellett, a parton van egy nagy vidámpark és egy híres halétterem, panorámás terasszal, esténként Zadarból is sokan kijárnak ide vacsorázni kedvező áraik miatt.

Privlaka képei
..........

Vir-szigetről megközelítve Privlaka Skoblari részére érkezünk a szárazföldre. A hídtól jobbra, a tengerparton található diszkó a szigetről is sok fiatalt vonz esténként. Nem az új úton haladunk tovább, hanem jobbra fordulva a régi úton folytatjuk utunkat Privlaka központja felé. Beérve a városka központjába, jobbra egy lejtős utcán érhetjük el halászkikötőt. A település számára máig a halászat a legfontosabb bevételi forrás. Továbbhaladva üzletek, éttermek, árusok az út mellett.

Tengerparti feeling
..........

A városközponttól 800 m-re érkezünk meg a szép apartmanházas környezetbe simuló Dalmacija Camp bejáratához. Itt ajánlunk mobilházakat a kényelmes üdüléshez.

A kempinget elhagyva az út a tengerpart mellé ér. Jobb oldalon a fekete iszapos terület, aminek a jótékony hatású gyógyiszapja a római időktől ismert a mozgásszervi betegségekre. Közvetlenül a parton az elérhető árakon kínált halételeiről híres étterem.

Itt található a privlakai turista iroda is. Továbbhaladva egy keskeny úton letérve érjük el Skrapavacot, Privlaka új nyaraló övezetét. Itt is, mint a régió többi településén, kiépített homokos strandok várják a fürdőzőket.

Két kilométerre található a régió turisztikai központja a Zaton Holiday Village. Hatalmas fenyőerdőben, kemping, apartman és szálloda komplexum található a homokos, finomkavicsos, mesterségesen kialakított öbölben.

Itt mindent megtalálhatnak az aktív üdülést kedvelői. Esténként nagy élet van a komplexum főutcája mentén elhelyezkedő éttermekben, bárokban, sörözőkben.

Ajánljuk mindenkinek, hogy próbálják ki, este 6 után ingyenesen be lehet menni.

A komplexum szomszédságában van Dalmácia legnagyobb diszkója a Saturn. Látványos programmal várja a fiatalokat. Zatontól az új úton kb. 10 km-re van a régió fővárosa, Zadar. Magyar nevén Zára, tele van történelmi emlékekkel. Középkori gazdag kikötői erődítményrendszerében templomok, de még a velencei szárnyas oroszlán emlékműve is megcsodálható.

Zadar képei
..........

 

meteoblue

A kemping honlapja:


OLASZORSZÁGI SZÁLLÁSHELYEINK:

olaszorszag-nyaralas.hu

 

 

címkefelhő: tengerparti szállás, Privlaka, apartman, Adria, horvát tenger, tengerpart, játszótér, medence, teniszpálya, golfpálya, összkomfortos, lakás, adriai, panzió, nyaraló, Vir, Zadar, kirándulás, camping, kemping, üdülő, teraszos ház, tengeri pihenő, kerékpártúra

Copyright © - tengerparti -szalllas.hu - Minden jog fenntartva..........Az oldalt készítette: Artelier - Soroksár