Nyaralés a tengernél
Tengerparti kaland
Bérelhető szálláshely
Kibérelhető szálláshely
Olasz tengerparti kemping
berelheto_szallas
Ideális pihenőhely családoknak, barátoknak
nyaralas_tengerparton
Tengernyi tengerparti kaland várja
olasz_mobilhaz
Üdüléséhez mobilházaink luxust nyújtanak
napfenyes_olaszorszag
Kibérelt szálláshellyel gondtalan a pihenés
tengerparti_szallashely
Szállás napfényes strandok közelében
previous arrow
next arrow

CAVALLINO

CAVALLINO és környéke

látnivalók, érdekességek

CAVALLINO AUTÓVAL BUDAPEST (MAGYARORSZÁG) FELŐL

Budapest – Tornyiszentmiklós (határátkelő) – Maribor – Ljubljana – Lido di Jesolo – Cavallino

A magyar határtól Cavallino 445 km-re található.

Tarvisio, Triest felől:

A Noventa di Piave – San Dona fizetőkapunál kell lejönni és a Jesolo Lido útirány előjelzést kell követni. A Jesolo Lido-i körforgalomnál a Cavallino-Punta Sabbioni irányát jelző táblát kell követni.

Cavallino-Treporti

Cavallino-Treporti, Budapesttől 690 km-re, Jesolotól 8 km-re, Velence szomszédságában fekszik. A város egy félszigeten helyezkedik el. Északról a Velencei-lagúna, délről az Adriai-tenger határolja, keleten pedig a Sile medre választja el Jesolótól.

CAVALLINO KÖRNYÉKE

Katonai jelentőséggel bíró látnivalók, pl. a Sant’Erasmo szigetén lévő erőd, a Miksa császár által építtetett Habsburg-erődítmény, az 1849-ben épített Vecchio erőd Lio Grandoban (az osztrák katonai építészet egyik példája, melyet kikötőjének védelmére építettek), valamint az első világháború idején épített, egész Velence védelmét szolgáló katonai létesítmények.

Mindenképpen keresse fel a jellegzetes helyi termékeket árusító, keddenként nyitva tartó cavallinoi piacot. Ajándékvásárlás céljából (júniustól szeptemberig) péntekenként egy kis piac várja Cavallino központjában, az üdülőfalutól csupán 4 km-re. Augusztus végén egész Littoral tengerpartja mentén tűzijátékot rendeznek, amely a cavallino-strand 14 km-es hosszát bevilágítja.

cavtre03
cavtre02
cavtre01
cavcam10
cavcam09
cavcam08
cavcam07
cavcam06
cavcam05
cavcam04
cavcam03
cavcam02
cavcam01
2016cavallino12
2016cavallino11
2016cavallino10
2016cavallino09
2016cavallino08
2016cavallino07
2016cavallino06
cavtre04
cavtre05
cavtre06
cavtre07
cavtre08
cavtre09
cavtre10
cavtre12
cavtre13
cavtre14
cavtre15
cavtre16
cavtre17
cavtre18
cavtre19
cavtre20
cavtre21
cavtre22
previous arrow
next arrow
Shadow

A kemping

A mobilházaink a Klaus kempingbe vannak telepítve, amely egyszerű, csöndes, családias hangulatú, mindösssze 10.000 négyzetméter alapterületű. Igazi kis nyugalomsziget. A házak mindennel fel vannak szerelve, ami az ön kényelmét maximálisan biztosítja. Hosszú, homokos tengerparttal rendelkező csendes és nyugodt üdülőhely.

A tengerpart alig 100 m-re van a kempingtől. Az idelátogatók a strandolás és a gondtalan pihenés adta örömökön kívül megtekinthetik a környék látnivalóit. Innen könnyen megközelíthető Velence városa és a lagúna szigetei. Ideális hely egy kellemes tengerparti nyaralásra.

A gyerekek a parton és a vízben is egyaránt futkározhatnak, játszhatnak, de a sík vidék nagyszerű terepet nyújt a kerékpáros túrákhoz is. Pár lépésre a a kemping bejáratától található egy bár-étterem és pizzéria. A szupermarket, bazár és a hentes bolt 300 méterre van.

Látnivalók a környéken

A régió számtalan látnivalót kínál. Néhány tipp a vakáció eltöltéséhez a kemping közelében:

> Autóval is szép kirándulásokat tehetünk. Csupán egy rövid távot kell megtennünk, hogy Caorle vagy Punta Sabbioni városát elérjük, amely a Velencébe tartó kompok kikötőhelye. Itt ha kedvünk tartja, hajóra szállhatunk és átkelhetünk a túloldalra. A romatikát kedvelők semmiképp se hagyják ki! A tenger felől közelítve, ahogy Velence egyre nagyobb és nagyobb lesz, egyszerűen csodálatos látvány.

>Gyalogosan, a kempingtől 100 m-re van egy buszmegálló, onnan a busz Punta Sabbioni-ba megy, amely 30 percenként közlekedik.

> Velencéből egynapos hajókirándulásokat tehetünk a horvát félszigetre, Isztriára, amely a Velencei-öböl túlsó partján terül el.

 Kellemes kirándulásokat szervezhetünk még Lido di Jesolo-ba. Itt egy 13 km hosszú sugárút vár minket tele üzletekkel, éttermekkel és teraszos helyiségekkel, ahol életünk legfinomabb olasz fagylaltját ízlelhetjük meg.

Jesolo

Velence városától 30 km-re, északra helyezkedik el. Népszerű üdülőtelepülés, 15 km hosszú homokos, fenyőerdők által szegélyezett, sekély vizű tengerpartjának, a Lido di Jesolonak köszönhetően. Közkedvelt a lassan mélyülő homokos tengerpart, valamint az aquapark, vidámpark, akvárium és tropicarium.

Látványosságok, nevezetességek, történelmi emlékek itt nem nagyon találhatóak. Ugyanakkor éjszakai szórakozóhelyekből, diszkókból, sörözőkből, bárokból nincs hiány, de mindezek ellenére számos kisgyermekes családdal lehet itt találkozni. Lido di Jesolo főutcáját estére lezárják az autók elől, így sétálóutcává alakul át, ahol egymást érik a kávézók, pizzériák, üzletek, diszkók. A végeláthatatlanul hosszú főutca forgataga a mediterrán hangulatban igazán elvarázsoló.

Jesolóban golfpálya, gokartpálya, vidámpark, és minigolfpálya is gondoskodik a kicsik, és nagyok szórakozásáról. Itt található Olaszország legnagyobb, és legjobb aquaparkja, az Aqualandia is, ahova a 2015-ös belépő: felnőtteknek: 30 euró, 100-140 cm magas gyermekeknek és 65 év felettieknek 26 euró, 100 cm-nél alacsonyabb gyermekeknek ingyenes. 14:00 után, a 18:00-s zárásig kedvezményes árú belépők vásárolhatók: 26 ill. 22 euróért.

A New Jesololandia vidámpark gyerekek számára nagy élményt nyújthat. A Sea Life akváriumba a belépőjegy 2015-ben 16,50 euró, 10 éven aluliaknak 13 euró, de 1 méternél alacsonyabb gyermekek számára ingyenes. Online olcsóbbak a jegyek: 14, ill. 10 euró.
A tengeri állatok mellett teknősök, pingvinek, és pillangók is vannak, izgalmas attrakció a cápa-, és teknősetetés (minden nap 15:30-kor). Szintén inkább a kisebb gyerekeket fogja elvarázsolni, mivel elég kicsi az akvárium.

Egy másik „állati” hely a Tropicarium Park akváriummal, pingvinekkel, teknősökkel, kígyókkal, békákkal, cápákkal és krokodilokkal várja az érdeklődőket. Belépőjegy 2015-ben 20 euró, 4-12 éveseknek 15 euró, 65 éven felüliek számára 16 euró, míg 3 éven aluliak számára ingyenes.

A Sand Nativity egy lenyűgöző homokszobor kiállítás, ahova minden évben neves művészeket hívnak hogy homokból elkészítsék művészeti alkotásaikat. 2 eurós belépőért tekinthető meg.

Velence

A 118 kis szigetből álló, hidakkal és csatornákkal összekötött város Olaszország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, a világ talán legromantikusabb, legszebb városa. Köszönheti ezt csodálatos elhelyezkedésének, építészeti és művészeti szépségeinek, és annak, hogy sok szempontból ugyanazt láthatjuk, mint elődeink több száz évvel ezelőtt. Velencét gyakran hívják az „Adria királynőjének”, a „fény városának”, a „víz városának” és „élő múzeumnak” is.

velence_szallas_a
velence_szallas_b
velence_szallas_c
velence_szallas_d
velence_szallas_e
velence_szallas_f
velence_szallas_g
velence_szallas_h
velence_szallas_i
velence_szallas_j
velence_szallas_k
velence_szallas_l
velence_szallas_m
velence_szallas_n
velence_szallas_o
velence_szallas_p
velence_szallas_q
velence_szallas_r
previous arrow
next arrow
Shadow

Videók